دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو مجمع تشخیص مصلحت در برنامه «ملک سلیمان» مطرح کرد:

مجاهدت حاج قاسم برای سلامت کشتی انقلاب 

مجاهدت حاج قاسم برای سلامت کشتی انقلاب 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در قسمت دوم برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» گفت: شخصیت حاج قاسم سلیمانی در چارچوب‌های متعارف داخلی نمی‌گنجید. او واقعا فرزند امام و تربیت یافته مکتب آیت الله خامنه‌ای است و همچنین برای سلامت کشتی انقلاب خیلی فکر می‌کرد.
کد خبر : 823603

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری آنا، قسمت دوم از فصل سوم برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» ویژه سومین سالگرد شهادت سردار دل‌ها، حاج قاسم سلیمانی با اجرای محمدعلی صدری‌نیا با حضور علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی روی آنتن شبکه یک سیما رفت.

در ابتدای این برنامه لاریجانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با سردار قاسم سلیمانی گفت: ۳۷ سال پیش و دوران جنگ که ایشان در سپاه بود، من باحاج قاسم سلیمانی آشنا شدم و بعد نیز این دوستی ما ادامه یافت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که حاج قاسم سلیمانی چه ویژگی خاص و منحصر به فردی داشت، گفت: ایشان دو سنخ ویژگی داشت که برخی منحصر به فرد بود. یکی از خصوصیات بارز حاح قاسم اخلاصی بود که نمی‌خواست زیاد دیده شود، اما در انتخاب راهش گام‌های مخلصانه بر می‌داشت و فکر می‌کنم محبوبیت ایشان بیشتر به اخلاصش باز می‌گشت.

او ادامه داد: یک ویژگی دیگر که معمولا سیاستمداران کمتر چنین خصیصه‌ای دارند و ممکن است سیاست خلق آن‌ها را زمخت کند، عواطف رقیق ایشان بود. به همین دلیل خیلی به دل می‌نشست و شخصیت شیرینی داشت. ممکن است افراد مختلف با او اختلاف سلیقه داشته باشند، اما او را دوست داشتند. این به اخلاص و عواطف رقیقش بازمی‌گشت.

مشاور رهبر معظم انقلاب افزود: یک ویژگی دیگر که البته منحصر به ایشان نیست، اما در سیاست داخلی ما زیاد نیست، این بود که به رغم داشتن دیدگاه آرمانی، اهداف خود را واقع بینانه انتخاب می‌کرد و به همین دلیل در کارهایش موفق و مدیر واقع‌بینی بود.

وی با بیان اینکه در مدیریت دو سنخ افراد داریم، افزود: یک سنخ وقتی در جایگاه مدیریت قرار می‌گیرند، برای توجیه رفتار خود مانند یک فیزیکدان شروع به توضیح دادن مثلا وضع اقتصاد و جامعه می‌کنند، اما یک سیاستمدار برای توصیف شرایط انتخاب نمی‌شود، بلکه برای تغییر شرایط انتخاب می‌شود و حاج قاسم درک درستی از مدیریت سیاسی داشت. در ساحت سیاست مدیران باید شرایط را تغییر دهند، نه اینکه شرایط را توصیف کنند.

لاریجانی با اشاره به چالش‌های متعددی که پیش روی حاج قاسم سلیمانی برای کار و فعالیت قرار می‌گرفت، گفت: ما در داخل سنگلاخ خیلی زیاد داریم، او می‌خواست در خارج از کشور این کار را انجام دهد. گاهی مردان سیاسی مزاحمش می‌شدند و بعضی اوقات نیز شرایط منطقه به او اجازه حرکت نمی‌داد، اما علت موفقیتش انتخاب اهدافش بر اساس واقعیت و تغییر شرایط بود؛ یعنی دنبال توجیه رفتار خودش نبود. بعضی اوقات افراد ممکن است اراده‌ای برای تغییر شرایط داشته باشند، اما ابزارمناسبی به کار نگیرند، اما حاج قاسم از نظر مدیریتی بلد بود از چه ابزاری استفاده کند.

وی با تأیید اینکه حاج قاسم قدرت اقناع افراد را با سلایق و خط مشی‌های مختلف داشت و می‌توانست با آن‌ها تعامل کند، افزود: معتقدم حاج قاسم تنوع فکری موجود در بدنه جامعه و مسئولان را پذیرفته بود. بنابراین، او ضمن داشتن چارچوب‌ها و ارزش‌های مشخص و روشن، معتقد بود با تمام این تنوع‌ها باید زیست سازگار سیاسی را تعریف کنیم. حاج قاسم از جمله مدیرانی نبود که تمام مسئولیت را به عهده مدیر ارشد کشور بیندازد و به رهبری برای حل مشکلش پناه ببرد و این ویژگی خیلی خوبی است.

لاریجانی درباره قدرت اقناع حاج قاسم در جلسات شورای عالی امنیت ملی و دیگر جلسات گفت: به قدری سردار سلیمانی خوب توضیح می‌داد و بلد بود مسأله خودش را برای عرضه به درستی آرایش (چکش‌کاری) کند که تقریبا به ۸۰ درصد خواسته‌هایش در جلسات می‌رسید. همچنین او ابتدا در جلسات رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده میدان صحبت می‌کرد و حواشی موضوع را به خوبی می‌دید و نگاهش به حوزه سیاست و رفتار‌های کشور‌های دیگر هم بود و معمولا مشکلی نبود.

مشاور رهبر معظم انقلاب درباره ویژگی‌های رفتار سیاسی حاج قاسم تشریح کرد: رفتار سیاسی حاج قاسم در دو حوزه سیاست خارجی و داخلی تعریف می‌شود. در حوزه سیاست خارجی کار میدانی باید با کار سیاسی همراه باشد و باید بررسی شود که آیا کنار این کار میدانی مطالعات سیاسی هم بوده است یا خیر؟

وی با بیان اینکه در سیاست داخلی رفتار سیاسی هم بر دو شکل کلان و خرد تعریف می‌شود، افزود: باید دید حاج قاسم کجای این سه گانه قرار دارد. ایشان در حوزه خارج از کشور پرونده‌ای را برای کار میدانی بررسی می‌کرد، تعاملات سیاسی و دیپلماتیک آن را می‌دید و در حوزه داخلی هم صلاحیتش را داشت و هم گاهی برای منافع ملی وارد می‌شد. در حوزه مسائل کلان انقلاب اسلامی حاج قاسم احساس وظیفه می‌کرد و اگر بحرانی در کشور به وجود می‌آمد، با افراد مختلف برای دفاع از کلیت انقلاب اسلامی و صیانت از جایگاه ولایت فقیه دفاع می‌کرد.

لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: سنخی از سیاستمداران زندگی سیاسی را در مسیر متضاد قرار می‌دهند. شاید در گذشته مارکسیست‌ها این‌گونه بودند و ممکن است صحنه این تضاد پوپولیستی جذاب باشد، اما این جذابیت موقتی و در بلندمدت آشفتگی و شکاف اجتماعی ایجاد می‌کند.

وی افزود: گروه دیگر مدیرانی هستند که دوراندیشند و منافع زودگذر را برای منافع دور قربانی می‌کنند و تکثر موجود در جامعه را قبول دارند، اما به سمت وحدت می‌روند. به نظرم حاج قاسم فهم درستی از مطلب داشت؛ یعنی تکثر را می‌پذیرفت و در عین حال از جنس مدیران التیام بخش بود و می‌خواست وفاق ایجاد کند.

لاریجانی در بخشی از سخنان خود در واکنش به حوادث اخیر و شعار‌هایی که از سوی عده‌ای سر داده می‌شد، گفت: این‌که امام فرمودند «تا زمانی که ولایت فقیه در کشور باشد، دیکتاتوری نیست»، واقعیت است، اما وقتی حوادث داخلی را می‌بینم و حرف‌هایی را که بیان می‌شود می‌شنوم، برایم دردآور است و تأسف می‌خورم، فکر می‌کنم خداوند حاج قاسم را خیلی دوست داشت که رفت.

وی تأکید کرد: به‌نظرم، آیت الله خامنه‌ای نزدیک به ۶۰ سال با دیکتاتوری مبارزه کرد، از قبل از انقلاب گرفته تا بعد از انقلاب که خود من شاهد بودم ایشان جلوی رفتار‌های دیکتاتورمآبانه را می‌گرفت، اگر کسی می‌خواست در کشور گردن‌کلفتی بکند، در برابرش می‌ایستاد، این خوب است و ولایت فقیه برای این است، با این حال، عده‌ای به شکل دیگری ماجرا را می‌فهمند و این دردآور است.

رئیس سابق مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: همه باید بفهمیم که در یک کشتی نشسته‌ایم و با حرف و رفتارمان این کشتی را سوراخ نکنیم. اگر این کشتی سوراخ شد، همه دچار بحران می‌شویم. او (حاج قاسم) انسانی بود که برای سلامت کشتی انقلاب بسیار فکر می‌کرد او دردمند بود و خوب هم فکر می‌کرد.

لاریجانی ضمن نقل خاطره‌ای از جنگ ۳۳ روزه و درایت رهبر انقلاب در تحلیل حوادث و اتفاقات کشور گفت: زمان جنگ ۳۳ روزه، دبیر شورای امنیت ملی بودم و هر روز جلساتی در دبیرخانه داشتیم که سردار باقری می‌آمدند. حاج قاسم اطلاعاتی را می‌فرستاد که اینجا روی نقشه تجزیه و تحلیل می‌شد و برایشان ارسال می‌شد. هفته اول بسیار سخت و فشار آتش زیاد بود، اوضاع کاملاً به‌هم ریخته بود. شهید سلیمانی بعد از پایان هفته از آنجا به ایران آمد و اوضاع را ترسیم کرد. تصمیم گرفتیم که خدمت رهبر معظم انقلاب برویم و با ایشان نیز ماجرا را در میان بگذاریم، وضعیت خدمت ایشان توضیح داده شد.

وی ادامه داد: رفتار رهبری در این موضوع برایم بسیار عجیب بود، خیلی خوب گوش داد، اما حرفی زد که خیلی به این نقشه‌ها ارتباطی نداشت، گفتند: «فکر می‌کنم این جنگ مثل جنگ احزاب است، باید مقاومت بکنید تا آن عنایت و کمک‌های الهی برسد.» در حال بازگشت، آقای سلیمانی در حیرت بود و سکوت داشت. در میانه راه از من پرسید که «شما از این سخنان چه فهمیده‌اید؟»، پاسخ دادم: به‌نظرم رهبری مطلب مهم و کلان را بیان کردند، شما هم همین موضوع را به دوستان بگویید که باید مقاومت کنند.

وی در پایان گفت: بعد‌ها سیدحسن نصرالله تعریف می‌کرد: «وقتی پیام آقا رسید، حادثه‌ای خلق شد، در هفته دوم در آستانه برگشت شرایط قرار گرفتیم و هفته سوم شرایط کاملاً برگشت. وقتی یکی از کشتی‌های آنان را زدیم، از کشور‌های همسایه تماس می‌گرفتند و برای حل موضوع وساطت می‌کردند.» من کلان‌نگری در رفتار رهبری را آنجا دیدم. به همین دلیل است که در قضایای اخیر غصه می‌خورم و با خود می‌گویم قدر ایشان را کم می‌دانند، ایشان خیلی بزرگ است.

برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» محصول مرکز بسیج صدا و سیما و سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که هر شب ساعت ۲۰ روی آنتن می‌رود. بررسی ۱۰ موضوع از نگاه حاج قاسم و گفتگو پیرامون مسائل و حواشی روز از جمله محور‌های این برنامه تلویزیونی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب